sunnuntai 26. joulukuuta 2021

HYVÄÄ JOULUA 2021 KAIKILLE LUKIJOILLE!

Kaunista kylmää

 
Kuvakooste on viikolta 49/2021 Lapin retkestä. Kuvien laatu ei ole parasta mahdollista. Olen jo aikaisemmin maininnut vanhan Canon Ixus 220 HS kameran uusimisesta jne.... Mutta, vielä se jotenkin toimii, ottaen huomioon taskukameran "normaalit" vauriot ja retkien monipuoliset olosuhteet! Videon pätkä on tuulilasikameran satoa.... 
 
 
 
 
HUOM! Videon lopussa oleva teksti katoaa ruudusta liian nopeasti, alla on kopio siitä...

Retki alkoi kotipaikkakunnalta, suuntana Helsingin Pasilan autojuna-asema. Pasilassa oli pakkasta vain parin asteen verran, mutta aamulla juna saapuessa Kolarin asemalle, sitä oli jo runsaat 20 C°.                             

Kohteena olivat Äkäslompolossa Yllästunturin lähialueet viikolla 49/2021

Parina ensimmäisenä päivänä oli keksittävä muuta tekemistä kuin hiihtoa, jota tänne tultiin harrastamaan. Alkuviikon jälkeen päästiin varovasti hiihtämään kelin lämmetessä.

Viikko kuitenkin vierähti nopeasti, muutaman hiihtoretken kera ja lauantaina alkoi sitten kotimatka, noin 1000 km. "Normaali" talvikeli jatkui puoleen väliin eli Kajaaniin saakka. Siitä eteenpäin oli melkeinpä autoilevalle ihmiselle pahin mahdollinen ajokeli, sää muuttui lumisesta, alijäähtyneen veden satamiseen! Samalla ajovuoroni jatkui kotiin parin ajovalojen huollon ja kahvittelun kanssa.

Kaikki koosteessa olevat kuvat olen itse ottanut.

© Leo Hellsten


 Korrjattu 25.12.2021 LH

Ei kommentteja: