lauantai 12. helmikuuta 2011

ROMURAUTA?

Niinpä... erikoinen hankintani seistä nökötti pihamaalla kuormaliina vielä kiinni etuakselissa. Itse aloin syynätä pala palalta tätä "uutta" ihastustani sillä silmällä, että miten olis... jos... vaikka... hmh? Ei kuitenkaan. Oldtimer ei suostunut käynnistymään 17 vuotta sitten remontin jälkeen, eikä halunnut sitä nytkään. Lisäksi vaihteet olivat jumissa sekä nesteet kytkimestä tipotiessään. Sisustusta oli irroitettu, samoinkuin ulkopuoliset koristelistat. Nämät kaikki irto-osat kaivettiin entisen omistajan toimesta monesta eri paikasta ja kun ne sullottiin autoon, niin kuljettaja ei olisi sisälle mahtunut!


Hyvää noissa irroitetuissa penkeissä oli se, että ne voitiin nostaa suoraan pakettiautoon lähtiessäni eteläiseen naapurimaahan. Olin saanut ystävän kautta tietooni hyvän verhoilijan siellä. Verhoilua koko sisusta kaipasikin,  kun se oli tärvelty aiemmin kellertävällä "sohvakankaalla". 
Penkit olivat Viron puolella runsaan vuoden (eipä ollut täällä varastointi ongelmia). Sieltä hankin myös verhoiluun käytetyt nahat kukkarolle sopivaan hintaan. Penkkien verhoilukin onnistui hintaansa ja käytettyyn aikaan nähden todella tyydyttävästi! 


Teen tarinasta kuvakertomuksen, jonka julkaisen seuraavassa blogissa.


18 kommenttia:

syysmyrsky kirjoitti...

Voiko mies rakastaa mitään niin kuin autoaan?Jos ajattelee naisen "muodonmuutosta",niin jaksaisiko mies odottaa yhtä kauan..siis uuden "nahan ja verhoilun" osalta....muusta puhumattakaan? Ja mikähän olisi hyvä hintalaatusuhde?DDD =Paljon hilpeää,hyväntahtoista naurua!!!!!!

LexaH kirjoitti...

Heitit "pahan" kysymyksen tuosta odottamisesta, taitaa viisainta olla vastaamatta! ;-)
Sama pätee myös jälkimmäisiin kysymyksiin. . .!
Hilpeää oli kommenttisi lukeminen sm ;DDD

jupeta kirjoitti...

Samaa mieltä Gandalf oon sun kaa tosta sm :n kysymyksestä. Vois tulla sanomista,,,

LexaH kirjoitti...

Oikein Jupe, vaikeneminen sitä tiplomatiaa...

Laalinlallauksia kirjoitti...

Mersu on komee! Minun poikani "kerää" Mersuja ja on jatkuvasti tuolla mese.fi-forumillakin.

LexaH kirjoitti...

Jep, olen samaa mieltä asiasta! Wanhat Mersut olivat AUTOJA, nykyiset vain kulkuvälineitä.. ;-)
Siellä mesefoorumissa käyn minäkin silloin tällöin kurkkimassa. Onko Jälkikasvusi myös "oolantista"?

Laalinlallauksia kirjoitti...

Joo, poika on siellä nimellä sergeyprkl muistaakseni jollei ole vain sergey. On käynyt paljon miitingeissä ja hakee porukoille mersuja ja auton osia Ruotsista. On kai tuonut jo kymmenkunta autoa.

LexaH kirjoitti...

Sergeytä minä ajattelinkin, kun mesefoorumia tutkin. Ensin ihmettelin venäläistyyppistä nimeä, kukahan sen taakse piiloutuu, mutta...heh!

Laalinlallauksia kirjoitti...

Jännä juttu! Maailma on pieni, varsinkin nettimaailma! :D

Pedro kirjoitti...

O. Nätti ja nätti. Taustakuvassa taitaa olla Sääriselän Rumakuru. Mistä sitten lie nimensä saanut.

G, korjaa, jos oon väärässä.

LexaH kirjoitti...

Sähkäreillä taitaa olla samat tuntemukset näteistä ja Rumakurusta!
Otos on ihan omani, kuvattu toissa keväänä. Kuvauspaikalta on varmasti otettu tuhansia kuvia kurusta, mutta kuinka moni on sen kautta kulkenut?

Laalinlallauksia kirjoitti...

No enpä ole koskaan Saariselällä käynyt, mutta olen mennyt Ylläksen Pirunkurun monta kertaa suksilla läpi! Sentään jotaki :D

LexaH kirjoitti...

Saariselälle kanattaa mennä suksimaan! Siellä voi hiihdellä todella maisemahiihtoa laelta laelle. Alamaissakin(?) on riittävästi latuverkostoa.
Ylläs on ollut ykköskohteeni viitisentoista vuotta ja myös Pirunkurun nousu on tehty joka reissulla (se on se kruunu ;))

Laalinlallauksia kirjoitti...

Minäkin olen käynyt Ylläksellä kymmeniä kertoja ja joka kerta on "pakko" käydä Pirunkurussa.

Levillä on ihan hyvä hiihtää murtsikoilla tunturia ympäri, matkaakaan tunturin ympäri ei tule paljon, lieko edes kahtakymmentä kilometriä.

Siellä on niin hienoja mäkiä, että lasken aina samat mäet moneen kertaan. Eli kiipeän takaisin ylös ja taas lasken. Tietenkin varon hiihtäjiä, en kiipeä ylös ladulla, missä he hiihtävät vaan sivussa! Hyvää kuntoiluakin kaiken lisäksi se kiipeäminen murtsikoilla. Illalla tietysti ihan poikki, ei voi kuvitellakaan jaksavansa happy houriin!

LexaH kirjoitti...

Kun Leville (Sirkkaan)rakennettiin pari suurta hotellia 1980- luvun alussa, niin paikan rauhallinen olemus muuttui keskieurooppa-laiseksi "alppikyläksi". Hinnat kohosivat pilviin investointien myötä. Myös moni pieni matkailu-yrittäjä joutui lopettamaan toimintansa kilpailukyvyn puutteessa. Maan myynti hyvään hintaan (?)oli ainoa lohtu.
Laduthan Levin ympäristössä on nykyään hyvin hoidettu ja yhdyslatua (n. 50 km) voi hiihtää vaikka Ylläkselle saakka. Ei siellä päivittäistä happy houria saa koskaan jättää väliin! ;-)

Anonyymi kirjoitti...

hyvä kuva kertomus oli mersusta ;) toimiiko nyt paremmin kuin toissa vuonna, jolloin jouduttiin kääntymään takasin koneongelmien vuoksi? :D ois kiva päästä ens kesään taas kytiin! ja ehkä jopa ratin taakse??!?! ;OO

LexaH kirjoitti...

-rie- Käy ja kukkuu, n. 1000 kilsaa liikkui viime kesänä, eikä mitään ongelmia. Ootetaan kesää ja hm...saas nähä;DD

LexaH kirjoitti...

Taustakuva on sittemmin vaihtunut moneen kertaan!

Huomautus 19.03.2014
(Gandalf)