perjantai 21. kesäkuuta 2013

PUUTALO


Kivitalo => Puutalo

Talon saadessa  katon, ikkunat ja ovet, työskentelystäkin tuli lähes mukavaa. Yläpohjan valmistelu eristeille, jota myöhemmin puhallettiin puolisen metriä. Rakentajallekin jäi vielä eristeiden laittoa riittämiin seinien yläosiin. Sitten päästiin jo kesän lämpöön ja kivitalossa oli sisällä sopivan viileätä rakennella.


Kesän aikana ystäväni Aki pyyhälsi eräänä viikonloppuna paikalle tasoitevälineineen ja -pumppuineen. Tasoitetta läträttiin porukalla ja urakalla sisäpuolisiin ulkoseiniin muutama kerros. Taisi mennä jauhoakin yli viisisataa kiloa…

Kesä meni ja taas tuli talvi. Rakentaminen edistyi pikkuhiljaa, vaikka saman tyyppisiä harrasteita riitti välillä maamme toisellakin laidalla.

Jatkoin taas videokuvakoosteen muodossa projektin etenemistä. Ole Hyvä ja klikkaa!Hyvää Jussin aikaa kaikille lukijoille!
PS. Profiilikuvankin vaihdoin itsekseni;)

3 kommenttia:

Milena kirjoitti...

Hyvää Juhannusta! Voit saada aikaan kokonaisen kirjan, mikäli jatkat kertomustasi. En ole koskaan osallistunut talon rakentamiseen, mutta tiedän, että kyse on valtavasta urakasta sekä fyysisesti että psyykkisesti!

LexaH kirjoitti...

Kirjan tekemiseen eivät taida taitoni riittää, mutta yritän jatkaa tarinaa rakentamisen edistyessä...
Kyllähän rakennusprojekti aikaa ja voimia tarvitsee, varsinkin jos pääosin yksin rakentaa. Alusta alkaen olen "kiiruhtanut hitaasti" ja se tuntuu olevankin parasta, sillä eri vaihtoehdot rakenteista ehtivät kehittyä kunnolla.

Samoin Sinulle Milena, hyvää juhannusta ja kaunista kesän jatkoa!

LexaH kirjoitti...

Jep, puupalttoon hinta itse tehtynä on kolme kertaa huokeampi valmiina, kuin valmiiksi värirapattu pinnote. Jälkimmäisen olisin joutunut teettämään alan ammattilaisella.

Rakentaminen on kyllä pitkäjänteistä puuhaa, mutta jos samalla toteuttaa unelmaansa, niin voimia ja henkeäkin saa tekemisistään lisää;)

Takanteosta kerron seuraavassa blogissani... Kiitos kehuistasi!