maanantai 6. toukokuuta 2013

KIVITALO

Kivitalon katto näkyy vasemmalla ;)
No, niin... Lattialaatalla oli "muutama" kevytsoraharkko. Ne oli muurattava tietyllä tavalla ulkoseinille merkattuille paikoille.
Onneksi minulla oli hyvä ystävä "apupoika-antero", joka oli enemmän ja parempia kouluja käynyt, kuin mainittu "hullu mies". Olinhan minäkin joskus aiemmin jo rakentanut talon itselleni ja sen ohella muurannut autotallin kevytsoraharkoista. Alkuun pääsemisessä oli kuitenkin alan ammattilaisen tieto/taito korvaamaton, sillä näin poistuu virheet jotka kertautuisivat rakennustyön edetessä.
Loppusyksy oli lämmin ja vaikka luntakin tuli, kovemmat pakkaset pysyttelivät poissa. Pienellä pakkasella muuraus sujui, kun laastiin käytettävä vesi lämmitettiin uppokuumentimella ja sekoitusvaiheessa laastin joukkoon lisättiin "Jääkarhua". Aine esti muurauksen jäätymisen.

Talven rakennuspuuhista on kuvakooste videomuotoisena, jotta säästyn kirjoittamisen "tuskalta".;)
Talvesta tuli vuodenvaihteen jälkeen tiukka rakennustöitä ajatellen, mutta onneksi lisävaatekertoja löytyi ja taukotupakin pysytteli lämpimänä. Eniten häiritsi lumen lapioiminen sisätiloista. Olotila helpottui kummasti kun oli katto päällä ja ovet/ ikkunat saatiin asennettua. Nyt voi olla tuulen suojassa ja laittaa lämminilmapuhaltimen pörräämään.... Ja eikun sisätöihin! :D

6 kommenttia:

Ripranie kirjoitti...

Onpas teillä siellä ollut tahti päällä ja hyvin tuntuu hommat rullaavan. Täystiilitalo on itsellänikin, mutta kyllä sen tekeminen kesti. Rakennuslupakin jo meinas umpeutua, oli silloin voimassa (-90-luvulla) viisi vuotta. Itse suunnittelin hyvin paljon ja se oli mukavaa.

Petriina kirjoitti...

Mielenkiintoista!

Eko kirjoitti...

Johan olikin urakka.
Luntakin oli aivan 'kiitettävästi' - pakkasta...
Mainiosti kuvattu liikkuvaksi kuvaksi - ja musa siihen.
Jo sitä sopii katsella ensi syksynä valmiissa kivitalossa.
Tuosta kivestä rakentamisesta ei ole kokemusta.
Irtotavarasta rivitalo aikanaan. Mökki ja ulkovarasto hirrestä - myöhemmin.
Kovaa se on tuo rakentaminen teki sen miten hyvänsä - nohhh... urakka 'avaimet-käteen' on suositeltavaa jos vain rahkeet riittävät...!
Onnea vaan uuteen taloon...

LexaH kirjoitti...

Jep, ensimmäinen rakennusvuosi oli melko vauhdikas. Sitten vauhti hieman laantui kun tuli muita metkuja mieleen;)
Täystiilitalo on vahva ja tuulet ei sitä heiluttele. Täällä on myös tuo viisi vuotta rakennuslupa voimassa, lisää saa kuulemma tarvittaessa. Tässä täyttyy kesällä neljäs vuosi, saa nähdä kuinka käy?
Kiitos kommentista.

LexaH kirjoitti...

Ole hyvä vaan! Kiitos!

LexaH kirjoitti...

Lumen syvyys taisi parhaimmillaan olla runsaat 70 senttiä. Pakkaskausi alkoi joulukuun puolessa välissä -15 ja tammi-helmikuussa se huiteli useastikin päälle -20!
Harkkotalo on mielestäni helpohko rakennustapa ja eristekin tulee samalla kertaa asennettua. Uretaanivaahdolla tiivistettiin kaikki saumat laastin lisäksi.
Noita kuvia on tullut näpsittyä matkan varrella ja katselua helpottaa tuo liikkuvuus. Kiitos kommentista:)